Aurora

het boek bij de serie

 
direct bestellen

this page in English

 
Tussen 2005 en 2010 werkte Christina de Vos aan een serie rondom Aurora, een personage uit Jeroen Brouwers' claustrofobische roman Zonsopgangen boven zee. De werken zijn in de loop der jaren in etappes tentoongesteld, maar nooit te zien geweest als één samenhangend geheel. Verkoop en hergebruik van veel schilderijen hebben de serie sindsdien voorgoed onzichtbaar gemaakt, en het doel van dit boek is zeker ook om dit gemis te ondervangen.

Aurora verscheen in 2012 bij uitgeverij TAB (Timmer Art Books) en biedt een selectie van de belangrijkste schilderijen, vijftien speciaal voor het boek gemaakte collages die, dichter dan de serie zelf, aansluiten bij de teksten van Jeroen Brouwers, en een serie na-tekeningen, ofwel getekende nabeschouwingen, van enkele van de schilderijen.

Aurora (97 pagina's, hardcover, genaaid gebonden) is verkrijgbaar in de boekhandel (ISBN 978-94-91182-16-7), of direct, eventueel gesigneerd, bij Christina de Vos zelf, via het formulier hieronder.

 
preview

 
Aurora bestellen

Aurora kost € 29,50 en wordt binnen Nederland zonder verzendkosten verstuurd. Voor verzending binnen Europa wordt 5 euro in rekening gebracht en voor verzending buiten Europa 10 euro.


Aurora is mede tot stand gekomen dankzij ondersteuning van Stichting Harten Fonds en Stichting Stokroos.