Nu te koop: Christina's coronakaarten


Direct naar de bestelpagina »


Straight to the order page »Bird, 2020

OLV van de
eeuwige lockdown

Als steuntje in de rug voor al die kunstenaars die door de covid-epidemie geen gelegenheid hebben hun werk te tonen, opende het CBK Zeeland afgelopen zomer een webshop. Christina de Vos wilde in die tijd net een punt zetten achter de heiligenserie perpetual fear, die was voortgekomen uit een serie tekeningen van pestheiligen, de zogenaamde Veertien Noodhelpers. Zo kreeg perpetual fear een corona edition, in de vorm van twaalf pestheiligen en vijf daarmee geassocieerde dieren, op bescheiden formaat en voor een bescheiden prijs.

Nu is het bijna winter en dat virus is er nog steeds. Het Zeeuwse CBK heropent zijn webshop en Christina hervat de corona-editie, met in eerste instantie vijf Mariaprentjes: Onze-Lieve-Vrouwe van de pest. Ieder werk is op postkaartformaat (15 x 10,5 cm), kost 100 euro inclusief verzendkosten, en is te koop in de webshop van CBK Zeeland (gebruik het invulvak 'zoeken op naam' om alleen het werk van Christina te zien).Van corona edition naar coronakaarten

Wie Christina kent uit betere - lees coronavrije - tijden, weet dat zij met enige regelmaat ansichtkaarten van haar werk laat maken. Dat werkt wonderwel goed. Al zal wie slechts de kaarten kent, soms opkijken bij het zien van de originelen, waaronder zich forse doeken bevinden. Puur qua formaat is de corona edition dan ook de kleinste serie die Christina ooit maakte. En daarmee omvat het ook de eerste werken die op ware grootte op een ansichtkaart kunnen worden afgebeeld.

En zo zijn er nu de coronakaarten, een selectie van vier werken op ansichtkaart. Om - nu afstand bewaren de norm is - dierbaren een groet te sturen, of zelf een impressie van Christina de Vos' recente werk in huis te halen.

Setjes met alle vier de kaarten kosten € 4,-, indien gewenst met vier speciale postzegels. Ook zijn er sets van tien gelijke kaarten met bijpassend postzegelvel. Wie graag meer kaarten verstuurt, of setjes cadeau wil doen - het is bijna kerst! - geniet bij meerdere sets van een flink oplopende korting.

Bestel hier Christina's coronakaarten »

Order Christina's corona cards here »


burning heart II, 2020, de coronakaart-editie