Aurora - door Christina de Vos

direct bestellen - help Aurora de wereld in - this page in English

Ruim acht jaar stond het meisje uit de roman Zonsopgangen boven zee en de indringende taalwereld van zijn auteur Jeroen Brouwers centraal in het werk van Christina de Vos. Op 16 december 2012 is bij uitgeverij TAB (Timmer Art Books) het boek Aurora verschenen, dat gezien kan worden als apotheose van dit werk.

De gereproduceerde schilderijen zijn in de loop der jaren onder de titels dicht op de huid, zonder zon en Aurora deels tentoongesteld bij galerie Wansink in Maastricht, maar behoren feitelijk tot één enkele serie werken, die door verkoop voorgoed ontoonbaar is.

Zo is deze apotheose ook wel een poging de serie alsnog te tonen als één geheel, door een presentatie van de belangrijkste schilderijen, plus vijftien speciaal voor het boek gemaakte collages, die dichter aansluiten bij de teksten van Jeroen Brouwers, en een serie tekeningen die in feite sobere reducties zijn van enkele van de schilderijen. Ook is er een collage van een aantal vernietigde werken die meestal weer als ondergrond dienden voor nieuwe, nog bestaande werken.

Aurora (hardcover, genaaid gebonden) is verkrijgbaar in de boekhandel (ISBN-nummer 978-94-91182-16-7), of – indien gewenst gesigneerd – hier, direct bij Christina de Vos te bestellen.

Preview Aurora

Blader door een selectie uit het boek Aurora (vergrote weergave via de knop rechtsonder):


Help Aurora de wereld in

Aurora is verschenen in een kleine oplage van 750 exemplaren en is voor de verkoop mede afhankelijk van mond-tot-mond-reclame.
Daarbij is alle hulp van harte welkom. Anderen attent maken op Aurora kan door deze pagina te delen via Facebook,
Twitter, Google+, Hyves, LinkedIn of e-mail:


Aurora bestellen

Aurora kost € 29,50 en wordt tijdelijk binnen Nederland zonder verzendkosten verstuurd. Voor verzending binnen Europa wordt 5 euro in rekening gebracht en voor verzending buiten Europa 10 euro.


Aurora is mede tot gekomen dankzij ondersteuning van Stichting Harten Fonds en Stichting Stokroos